Thursday, December 30, 2010

Mind over matter

Stim, simtim ca in noi este o forta nebanuita.

Totusi nu facem nimic sa o descoperim, o lasam sa moara zi de zi.
Cu mare drag va prezint cateva idei care pe mine ma ajuta.Primul simbol invatat in scoala spirituala numita Reiki este Cho-Ku-Rei , care inseamna , atentie : toata puterea universului,acum,aici !
Printre invataturile lui Ramana Maharshi pentru iluminare este si cea care te indeamna sa te intrebi neincetat: cine sunt eu ?
Eu sunt ! Aceste doua cuvinte sunt cheia puterii, cheia catre constiinta, cheia catre sinele superior.
Nu-i asa ca in 99% din timp mintea noastra zboara aiurea ? " Eu sunt " ne aduce in prezent.
Ekhart Tolle un adevarat maestru al zilelor noastre spune ca singurul pacat pe care il facem este ca nu traim cu adevarat, nu traim clipa, nu traim in prezent. Iluminarea, spune el inseamna a trai in prezent, a trai cu adevarat. Mintea care lucreaza 100% in clipa prezenta are toata puterea universului, acum , aici !
Ioan Muntean , terapeut din Deva spune ca totul este doar energie si informatie, iar mintea in starea de perfecta traire a clipei prezente poate accesa orice informatie si energie.
Starea perceputa de iluminat este de bucurie de copil, de iubire de pace.
Sfintii parinti crestini spun ca dupa indelunga rugaciune (sinonima cu linistirea mintii) mintea "coboara in inima" si se umple de pace. Cel care se roaga, spun ei ,se umple de Duh Sfant.

1 comments :

  1. patitu said...

    Este minunat pt cel ce traeste in ptezent aici este cheia succesului ...