Monday, April 18, 2011

Adevarul

Adevarul este.
Ceea ce traim noi in fiecare clipa nu este in Adevar.
Gandurile care ajung in mintea noastra in fiecare clipa nu suntem noi , nu sunt nici macar ale noastre de multe ori.
Incearca sa spui “ stop ! “ gandurilor. Vei realiza ca esti sclavul lor, ele vin in continuare, desi tu ai spus
‘stop ‘ si nu mai emiti nimic.
Orice judecata emitem este gresita din start. Ea nu este decat o realitate personala formata prin prisma arhetipurilor de gandire inradacinate in timp.
Asa ajungem sa traim acelasi Adevar total diferit (Ex: unul se bucura ca vor fi omorati cainii comunitari , altul plange, altul se duce si-i omoara cu mana lui , altul le pune otrava , altul ii adopta si-i ingrijeste ca pe copiii  lui etc).
De aici mai e doar putin pana la a porni razboaie improtriva altor popoare datorita unor diferente in a vedea realitatea.
Acesta este Pacatul Originar. Traim, dar ratam esentialul. Suntem pur si simplu morti – robi ai gandurilor “noastre” . 
Ti s-a intamplat vreodata sa realizezi : “ oa eu de cat timp ma gandesc la asta ? Oa, oare cum am ajuns sa ma gandesc la asta ?”
Timpul este pretios si de multe ori prea scurt. Vrei sa traiesti cu adevarat ?
Incearca in clipa asta sa-ti simti Prezenta! Esti prezent cu adevarat ? Poti spune : “ Eu sunt 100%, acum, aici "? “  Poti sa mentii starea asta pentru macar un minut ?

4 comments :

  1. Anonymous said...

    Nu numai ca nu suntem autorii gandurilor noastre (care vin si pleaca fara ca noi sa putem face ceva), dar se pare ca nu suntem nici autorii faptelor noastre, lucrurile se intampla, ca intr-un vis si noi avem impresia ca "facem"... Avem si nu avem liber arbitru, acesta este paradoxul, sau poate depinde doar de unde privesti.

  2. Unknown said...

    Nu prea este loc de comentarii, vad ce spui.

    Tot respectul,
    Multumesc

  3. † Calatorintimp † said...

    Adevarul !...care adevar ?...al meu ?,al tau?, al lor?...adevarul absolut nu exista,el este relativ,la fel ca timpul pe care nimeni prieten nu si la facut.De unde stim noi ca ceea ce traim nu e o coma continua din care nu ne mai trezim?... de unde stim ca tot ce credem noi ca vedem,simtim,actionam...nu sunt de cat flesuri si activitati ale unei vieti trecute?...ce se deruleaza hiper activ in mintea noastra ?...un tip destept din trecutul biblic al omenirii a scris niste fraze ciudate ...care darama din temelii credinta..."nimic nu e nou sub soare,ce este a mai fost,ce traim se va mai trai"...e o traducere aproximativa din arameica...ce ne duce la gandul ca totul e ciclic in univers...si mai spune ceva Ecleziastul..."totul e desatraciune".....pe vreamea lui doar daca pronuntai numele creatorului" I am that , I am" puteai fi ucis...acum nu...acum ne putem ragasi foarte usor in virgula de dupa "Eu sunt cel , ce sunt "....mai pe romanaeste ne regasim in orce activitate buna sau rea ce o are homo sapiens pe aceasta planeta ...intr-o floare...sau intr-o buruiana...in zambetul unui copil...sau in injuratura unui om rau....cum spuneam ,totul e relativ...inclusiv adevarul din blogul tau...\m/

  4. Cristaloterapie said...

    Adevarul este unul singur.Adevarul e ca sunte de origine divina ,venim de la El si dupa multa vreme ne vom intoarce la El