Saturday, January 8, 2011

Religie vs Credinta

S-o spunem pe sleau: religia prin biserica a devenit in timp o simpla institutie "lumeasca" exact ca oricare alta.
Chiar si o persoana care i-L cauta cu adevarat pe Dumnezeu se intreaba pe buna dreptate: "Oare poate fi un popa un exemplu pentru mine ?", " Oare de ce e nevoie sa platesc bani pentru cununie, nunta, botez ?"
Sa nu uitam faptul ca preotii sunt bugetari ! Da ! INCREDIBIL ?! Fiecare preot isi primeste salariul de la statul roman, de la mine si de la tine pentru ca serviciul pe care el il face se presupune a fi gratuit !!
Nu mai vorbim despre spaga, coruptia si depravarea sufleteasca prin care este numit un preot paroh ... ca deh de aici vin banii.
Nu vreau sa ma intelegeri gresit: sunt sigur ca exista preoti care cu adevarat si-au consacrat viata lui Dumnezeu si sunt plini de har. Sper din toata inima ca acestia reprezinta majoritatea, desi exemplele mediatizate infirma dorinta mea.
Biserica Ortodoxa daca s-ar afla in Adevar are trebui in secunda doi sa vanda tot ce are (si credeti-ma are ce) si sa dea totul de pomana.
Credinta si Adevarul inseamna cu totul altceva decat ce reprezinta Religia.
IIsus Hristos a spus:
-Iubeste-L pe Dumnezeu si pe aproapele tau -
-Imparatia Cerurilor este inlauntrul vostru -
-Cel ce crede in Mine si Tatal care m-a trimis acela va avea viata vesnica si la judecata nu va veni, iar cel ce nu crede a si fost judecat "
-Cel ce daruieste viata sa o va castiga, iar cel ce o tine pentru el o va pierde-

.... vor urma completari

5 comments :

  1. Elmer said...

    Acel Hristos universal a fost rastalmacit in 325 la Niceea in conjuncturi politice ce au tinut doar de stapanire ,dominare si putere asupra maselor. Isus Cristos s-a fabricat atunci.. neavand nici o legatura cu personajul Jeshua ce se spune ca a fost crucificat de romani.
    Statul s-a inhaitat atunci cu biserica/religia pe care a facut-o un instrument prin care sa
    tina in sclavie si intuneric spiritual masele nestiutoare. Le e frica acum…ca vor pierde in curand identitatea…ca nu o sa mai aiba obiectul muncii….le e frica ca fiinta umana va realiza ca nu poate sa isi riste sensul existentei…dandu-se pe mana unei institutii …numita biserica oficiala. Le e frica si nu au scapare …ca vor fi considerati in scurt timp …perioada spirituala intunecata a omenirii…un cosmar …de catre cei care doresc trecerea de la creatura religioasa programata individualizata la un alt fel de percepere, interpretare si traire a realitatii. Le e frica ca daca fiinta umana ajunge la sinele sadit de …Acela…va sti ca suntem Unul cu totii…o singura constiinta-fiinta-sine. Religia asta sectara –ortodoxa si altele la fel de otravitoare au nevoie de entitati separate,de indivizi spalati pe creier …conform machiavelic-ului principiu…”dezbina si condu”. Au mare nevoie de dusmani contra sistemului propagat de ei….avand dusmani se reconfirma ca exista ,ca au o identitate. Sunt prea departe de mesajul invatatorului Jeshua…peste mesajului actiunilor lui, au asezat o zdreanta de fusta neagra …preluata de la fariseii iudei ,impopotonata cu cruci si lanturi la gat. Peste invataturile sursa s-a asezat arogantul de popa confiscand stropul de Dumnezeu din Om …legand la ochi cautatorul credul….erijandu-se in marele mesager si cel mai indreptatit sa primeasca harul inchipuit tot de tagma lor.
    Au fabricat din Jeshua un idol numit Cristos….cu care sa stapaneasca mintile si dorintele clientilor spirituali …amatori de certitudini la oferta.
    Inima buna !

  2. Cristian said...

    Nu cunosc toate detaliile insa tind sa iti dau dreptate.
    Cred intr-adevar ca pierdem din vedere invataturile adevarate

  3. Anonymous said...

    Si cel mai nou, acum, se dau drept banca.... Imprumuta bani enoriasilor si cer dobanda.....

  4. Anonymous said...

    Imi bag ceva in ea religie de crestin ortodox care e plina de minciuni intr-o biblie creata de niste fraieri cocliti,aia nu e voie, aia nu e voie numai asta stie sa zica biblia,.Vechea minciuna si noua minciuna e asa de respectata biblia in general... de aia o mare parte din tineri isi baga ceva in ea si se drogheaza..si beau si s.a.m.d.

  5. † Calatorintimp † said...

    Citeam aici
    ca saracii copii care au ars in maternitatea Giulesti pe data de 16.august.2010 in incendiul, nu vor putea fi inmormantati crestineste ca cica domle micutii nu erau botezati .

    De ce nespalatilor ? Sunteti voi mai credinciosi ca acei copii care au avut o asa soarta trista? Va ganditi putin la parinti? Poate daca ati fi in locul acelor parinti nu ati mai gandi atat de "crestineste" nu credeti? Imi vine sa va scuip pe toti in barba !

    Am o oroare sa ma intalnesc cu popii pe strada si mai ales in mijloacele de transport in comun. De ce? Pentru simplul fapt ca imi vine sa vomit doar cand ma uit la ei. Miros a pisat, iar barba acea lunga careia nu ii inteleg scopul si parul din cap sunt atat de naclaite si pline de jeg.
    Lume nu va inteleg cum puteti sa va inghesuiti la curul sfintei x sau y , sa ajungeti sa va bateti si sa va injurati doar ca sa pupati niste oase si niste labe jegoase de popi "ortodocsi" nespalati .

    As putea sa mai scriu zeci de pagini despre acesti indivizi care se cred Dumnezeu pe pamant dar ma opresc aici.
    Publicat de law la 08:04