Sunday, June 1, 2008

Religie,biblie, biserica si ... relatiile intime

Cred in Dumnezeu. Nu pun pret pe religie, nu am citit toata biblia si nu incurajez relatiile intime ... in biserica.
Care-i legatura ? Pai sa incepem cu inceputul.
Religia tine de cultura si de civilizatia fiecarui popor, cel mai convins crestin daca s-a fi nascut in Iran ar fi fost, fara drept de apel ca si parintii si fratii lui un islamist fanatic.
Minciunile din Biblie, s-o spunem pe şleau, sunt strecurate acolo tocmai spre încercarea noastră. Oare e rostul nostru sa judecam biblia? Oare e important ca noi sa  credem ca pamantul are 10.000 de ani sau ca Iona a trait intr-un peste nu stiu cate zile? NU ! Important este mesajul lui Iisus care zice cam asa : cea mai importanta lege e iubirea. ATAT !

Pace si multa iubire .

edited:because of stupid nonsense written before

6 comments :

  1. Monichina said...

    In primul rand, frumos blog, interesante idei.
    Revenind la acest articol... ce pot sa spun? Biblia nu mi se pare chiar atat de buna de facut cornete pt seminte. Acum depinde ce editie ai tu, dar a mea are filele foarte subtiri si finutze. Cred ca un ziar ar fi mult mai practic. :))


    Asa cum ziceai tu, cred in Dumnezeu, indiferent ca se numeste Iehova, Allah etc, sincer nu imi pasa. Sunt constienta ca exista undeva o putere extraordinar de mare. Nu cred in Biserica-institutie a omului, ci ca putere spirituala.


    Cat despre Biblie... asa cum Codul Penal sau alte Coduri reglemneteaza atitudinea pe care trebuie sa o avem, ceva de genul asta e si Biblia. Cati nu s-ar omori pentru un pumn de grau sau o palma de pamant daca nu le-ar fi frica de Dumnezeu?

    Acest " Te bate Dumnezeu" reglemetat prin cele 10 PORUNCI a mentinut un echilibru cat de cat timp de 2000 de ani. Un echilibru ce nu a fost mentinut de nici un cod, fie el al lui Justinian, Napoleon sau mai stiu eu ce rege, imparat, sef de la crima organizata. :))

    Hai sa privim Raiul ca pe o institutie fantoma, pe cand Iadul ramane locul in care dai de Maria Sa "Dracu" . Omul de rand are nevoie de credinta, de teama, de Iad, iar Biserica asta a facut, daca privim partea buna a ei, nu inchizitia, arderile pe rug, banii furati si alte secrete bine ascunse la Vatican. Printre care si capitole intregi din Bibliei.


    Traim in mileniul trei...si ar trebui sa oferim un premiu. Cartea care a batut recordul la cenzura : de 2000 de ani Biblia tot cenzurata e! :))


    Dar...Dumnezeu exista si fara campanie electorala religioasa!

  2. Anonymous said...

    Biblia e Cuvintul lui Dumnezeu!!!Ea e adevarata! e e reala pentru toate timpurile, nu e vorba despre un set de reguli, dar despre un adevar profund: viata vesnica prin credinta in Domnul Isus!!! credeti voi in aceasta? iata la ce ne motiveaza Cuvintul lui Dumnezeu, iata ce ne vorbeste Biblia ca fiind esential,iar apoi - credinta fara fapte este moarta, care fapte? cum sa fie faptele? aceasta la fel ne invata Dumnezeu prin Cuvintul Sau. El exista! si Cuvitnul Sau - Biblia, Sfinta Scriptura - este adevar!

  3. Marius said...

    Craiova Bloggers Meeting 4, pe 29 iunie: http://blogatu.blogspot.com/2008/06/craiova-bloggers-meeting-4.html

  4. Anonymous said...

    mai... sti, era un filmuletzz de scurt metraj in care un tip zicea k el nu crede in spanac, albinute si alte insecte mici. ele exista doar ca nu le-a vazut el. ideea cu biblia asta e k atunci cand iti dai cu parerea, esti cel mai destept om din univers, cand incepi sa o citesti, iti dai seama ca te-ai inselat. eu te sfatuiesc prieteneste, nu vorbi de lucruri pe care nu le cunosti. macar informeaza-te si tu inainte. mi se pare idiot sa iti dai cu parerea despre o carte pe care nu ai citit-o. ps. n-am citit niciodata rosu si negru, de fapt nici nu stiu de cine e scrisa dar mi se pare o carte [...] =)) seamana nu? poate o sa postez odata pe blog si o parere despre carte... pe bune... nu ar fi super?

  5. simona doktor said...

    un blog deosebit de interesant.Felicitari!
    Voi reveni cu comentarii.

  6. Sith Lord said...

    Biserica => Blind leading the blind.