Friday, February 17, 2017

Cocina de porci

Dragii mei cititori, suntem in impas, avem o mare problema la COCINA DE PORCI.
Porcii nostri nu-s asa cuminti. Ei au pus copita pe sacii de porumb si acum se umfla fara stapanire.
Sunt porci speciali, nu-s porci de carne, sunt porci de sorici, adica au soriciul gros. Nu-i afecteaza gura lumii, poti sa-i porcaiesti oricat si lor le place, se simt in elementul lor.
Marea noastra problema e ca porcii au dat lege sa nu mai fie taiati de Craciun. Nici gratiile nu le mai plac. Sunt urate domnule gratiile. Porcii vor sa fie liberi chiar daca fura sacii cu porumb cu remorca. Mai vor dumnealor sa primeasca sacii (multi!) de porumb si dupa ce se retrag la odihna. Am incercat noi sa reducem numarul de porci, dar ei o tin pe a lor: nu si nu!
Problema cred ca e totusi la noi, la stapani. I-am lasat in voia lor prea mult si s-au invatat cu binele. Trebuie sa punem mana pe boata ca nu mai tine. NE MANANCA DE VII!

Saturday, November 12, 2016

Realitatea si dualitatea bine-rau


Nu exista realitate decat prin prisma unui observator, asadar nu exista realitate obiectiva.
Acest observator face ca lumea observata sa fie strict asa cum o experimenteaza el, deci nu poate exista realitate suprema sau absoluta ci doar experienta subiectiva a realitatii.
Amandoi ne uitam la acelasi lucru insa experienta poate fi total diferita.
Mie mi se pare albastru, tie verde, mie cald, tie frig, mie luminos, tie intunecat samd sau poate ca reusim sa vedem/simtim lucurile cam in acelasi fel.
Si este perfect normal.
Asa ajungem la dualitatea bine-rau.
Spunem ca este cald/frig, lumina/intuneric insa ne referim la acelasi lucru, singurul aspect diferit este perceptia noastra.

Este bine ca leul mananca gazela? Este rau?
Este bine cand un copil de an imi da o palma? Este rau? Dar un adult?
Este rau cand ursoaica cu pui ataca un om care ajunge pe teritoriul ei? Sau este normal?
Este de blamat un batran de 90 de ani care pierzandu-si mintile face scandal pe strada? Sau este acceptabil ?
Este rau cand un tata ucide atacatorul pe care l-a gasit violandu-i fata? Sau este acceptabil?

Oare vrea cineva cu adevarat sa faca "rau" sau este pur si simplu conditionat de nivelul sau de constiinta si de deciziile pe care le-a luat intr-un anume context?
... va urma

Sunday, October 23, 2011

Ma intreb cateodata, oare e normala "lumea" in care traim ?

Before our white brothers arrived to make us civilized men, we didn't have any kind of prison. Because of this, we had no delinquents. Without a prison, there can be no delinquents. We had no locks nor keys and therefore among us there were no thieves.
 When someone was so poor that he couldn't afford a horse, a tent or a blanket, he would, in that case, receive it all as a gift. We were too uncivilized to give great importance to private property. We didn't know any kind of money and consequently, the value of a human being was not determined by his wealth. We had no written laws laid down, no lawyers, no politicians, therefore we were not able to cheat and swindle one another. We were really in bad shape before the white men arrived and I don't know how to explain how we were able to manage without these fundamental things that (so they tell us) are so necessary for a civilized society.

John (Fire) Lame Deer
Sioux Lakota - 1903-1976

Monday, April 18, 2011

Adevarul

Adevarul este.
Ceea ce traim noi in fiecare clipa nu este in Adevar.
Gandurile care ajung in mintea noastra in fiecare clipa nu suntem noi , nu sunt nici macar ale noastre de multe ori.
Incearca sa spui “ stop ! “ gandurilor. Vei realiza ca esti sclavul lor, ele vin in continuare, desi tu ai spus
‘stop ‘ si nu mai emiti nimic.
Orice judecata emitem este gresita din start. Ea nu este decat o realitate personala formata prin prisma arhetipurilor de gandire inradacinate in timp.
Asa ajungem sa traim acelasi Adevar total diferit (Ex: unul se bucura ca vor fi omorati cainii comunitari , altul plange, altul se duce si-i omoara cu mana lui , altul le pune otrava , altul ii adopta si-i ingrijeste ca pe copiii  lui etc).
De aici mai e doar putin pana la a porni razboaie improtriva altor popoare datorita unor diferente in a vedea realitatea.
Acesta este Pacatul Originar. Traim, dar ratam esentialul. Suntem pur si simplu morti – robi ai gandurilor “noastre” . 
Ti s-a intamplat vreodata sa realizezi : “ oa eu de cat timp ma gandesc la asta ? Oa, oare cum am ajuns sa ma gandesc la asta ?”
Timpul este pretios si de multe ori prea scurt. Vrei sa traiesti cu adevarat ?
Incearca in clipa asta sa-ti simti Prezenta! Esti prezent cu adevarat ? Poti spune : “ Eu sunt 100%, acum, aici "? “  Poti sa mentii starea asta pentru macar un minut ?

Sunday, January 30, 2011

Inconstienta de zi cu zi

Ceea ce traim este doar un joc. Culmea, fiecare dintre noi se crede actorul principal. Universul incepe si se termina cu fiecare din noi.

Poate parea amuzant, dar fiecare isi ia rolul foarte in serios. Este hilar nivelul de inconstienta pe care il traim.

Cel mai tare ma amuza (desi din alt punct de vedere ar parea trist) cel care spune " eu pentru convingerile mele mi-as da viata " " totul pana la un punct " .

Alta parte foarte amuzanta este ca niciodata nu e vina noastra, ahahhaha - intotdeauna gasim pe altul vinovat si mai ales faptul ca suntem convinsi ca toate schimbarile trebuiesc facute in afara noastra - nicidecum in noi .
( ca o paranteza Iisus Hristos, cand este intrebat unde este raiul spune ceva de genul " Imparatia cerurilor este inauntrul vostru " - poate ar trebui sa ne dea de gandit )

Foarte trist mi se pare in schimb sa te consideri un simplu animal care lupta pentru supravietuire - sunt sigur ca putem trece de etapa asta, chiar daca din vina mea si a ta inca mai mor de foame oameni.

Trist mi se pare sa crezi ca tu poti judeca - cineva crede ca  toate lucrurile ar trebui sa se intample dupa logica lui intinata. Mai avem mult de tras pana sa putem judeca.

Singurul lucru de facut pe lumea asta cu adevarat este trezirea. A fi constient de ceea ce esti si de ceea ce faci in fiecare secunda. Se zice ca sfant este cel ce are 100% controlul asupra fiintei sale. Cu adevarat este greu sa recunosti ca 80% din timp nu stii unde umbla mintea ta; 90% din timp nu stim ce face corpul nostru - cat de amuzant este cum ne miram ca ne-am imbolnavit (fara sa stim de ce - oau ce neasteptat)

Saturday, January 8, 2011

Religie vs Credinta

S-o spunem pe sleau: religia prin biserica a devenit in timp o simpla institutie "lumeasca" exact ca oricare alta.
Chiar si o persoana care i-L cauta cu adevarat pe Dumnezeu se intreaba pe buna dreptate: "Oare poate fi un popa un exemplu pentru mine ?", " Oare de ce e nevoie sa platesc bani pentru cununie, nunta, botez ?"
Sa nu uitam faptul ca preotii sunt bugetari ! Da ! INCREDIBIL ?! Fiecare preot isi primeste salariul de la statul roman, de la mine si de la tine pentru ca serviciul pe care el il face se presupune a fi gratuit !!
Nu mai vorbim despre spaga, coruptia si depravarea sufleteasca prin care este numit un preot paroh ... ca deh de aici vin banii.
Nu vreau sa ma intelegeri gresit: sunt sigur ca exista preoti care cu adevarat si-au consacrat viata lui Dumnezeu si sunt plini de har. Sper din toata inima ca acestia reprezinta majoritatea, desi exemplele mediatizate infirma dorinta mea.
Biserica Ortodoxa daca s-ar afla in Adevar are trebui in secunda doi sa vanda tot ce are (si credeti-ma are ce) si sa dea totul de pomana.
Credinta si Adevarul inseamna cu totul altceva decat ce reprezinta Religia.
IIsus Hristos a spus:
-Iubeste-L pe Dumnezeu si pe aproapele tau -
-Imparatia Cerurilor este inlauntrul vostru -
-Cel ce crede in Mine si Tatal care m-a trimis acela va avea viata vesnica si la judecata nu va veni, iar cel ce nu crede a si fost judecat "
-Cel ce daruieste viata sa o va castiga, iar cel ce o tine pentru el o va pierde-

.... vor urma completari

Wednesday, January 5, 2011

Affiliate Marketing

As you know you can use your blog to sell almost any kind of product by Affiliate Marketing.
You just need to write an article and if a customer buys the product from your link you get your commision.
Usually companies offer just a mere 3-5% but if the product is rather expensive I can live with it.
This happends for real life object. A much greater oportunity is with selling software. Here your commision can be something like 10% or maybe even 15%

What I found is rather impressive: a software company that offers 30% commision.
 
IGoUSB is an usb backup software that can help you backup anything in just seconds. The program protects your photos, music , videos or any kind of personal document. It is fast and simple to use.
The price for it is 69.99$ so for every sale you get a bit more than 20 $ .

Also they offer a free license so you can see/use the product for yourself.

Thursday, December 30, 2010

Mind over matter

Stim, simtim ca in noi este o forta nebanuita.

Totusi nu facem nimic sa o descoperim, o lasam sa moara zi de zi.
Cu mare drag va prezint cateva idei care pe mine ma ajuta.Primul simbol invatat in scoala spirituala numita Reiki este Cho-Ku-Rei , care inseamna , atentie : toata puterea universului,acum,aici !
Printre invataturile lui Ramana Maharshi pentru iluminare este si cea care te indeamna sa te intrebi neincetat: cine sunt eu ?
Eu sunt ! Aceste doua cuvinte sunt cheia puterii, cheia catre constiinta, cheia catre sinele superior.
Nu-i asa ca in 99% din timp mintea noastra zboara aiurea ? " Eu sunt " ne aduce in prezent.
Ekhart Tolle un adevarat maestru al zilelor noastre spune ca singurul pacat pe care il facem este ca nu traim cu adevarat, nu traim clipa, nu traim in prezent. Iluminarea, spune el inseamna a trai in prezent, a trai cu adevarat. Mintea care lucreaza 100% in clipa prezenta are toata puterea universului, acum , aici !
Ioan Muntean , terapeut din Deva spune ca totul este doar energie si informatie, iar mintea in starea de perfecta traire a clipei prezente poate accesa orice informatie si energie.
Starea perceputa de iluminat este de bucurie de copil, de iubire de pace.
Sfintii parinti crestini spun ca dupa indelunga rugaciune (sinonima cu linistirea mintii) mintea "coboara in inima" si se umple de pace. Cel care se roaga, spun ei ,se umple de Duh Sfant.

Saturday, October 30, 2010

Constiinta si pacatul originar


Noi nu suntem mintea noastra, noi nu suntem trupul nostru altfel nu le-am mai numi pe acestea ca fiind " ale noastre".
Trebuie sa constietizam faptul ca suntem sclavii mintii noastre si nu invers. In agitatia zilei ne lasam prada gandurilor si emanatiilor mintii si facem o gramada de lucruri traznite. Eu chiar ma intreb cateodata: "Oare ce o fi fost in capul meu?".
Anumite invataturi ce stau la baza hinduismului se apropie cel mai mult de perceperea acestei disfunctii ca forma de boala mentala colectiva. Ea este numita maya sau valul iluziei. Rama Maharshi, unul din marii intelepti ai Indiei afirma fara ocolisuri: " Mintea este maya "
In alti termeni Siddhārtha Gautama alias Buddha spune ca mintea oamenilor, in starea ei "obisnuita" creeaza "dukkha"(suferinta,lipsa satisfactiei, nefericire).
Conform invataturii noastre crestine starea colectiva a umanitatii este cea de pacat originar. Cuvantul pacat in traducere literala din greaca veche(in care a fost scris Noul Testament) inseamna a rata esentialul existentei.
Totusi, in intelegerea conditiei noastre viciate(e greu sa acceptam vestile proaste) decurge posibilitatea transformarii. Invataturile hinduse o identifica drept iluminare,iar in budism este denumita sfarsitul suferintei. In invataturile lui Isus o regasim ca salvare.
... voi continua

Monday, October 11, 2010

Frica-anxietatea

FEAR= False Emotions Appearing Real
FRÍCĂ, (rar) frici, s. f. Stare de adâncă neliniște și tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare


Frica(anxietatea) nu exista. Ea este un mecanism de protectie al mintii care ne separa de adevar(si fara sa stim, de Dumnezeu).
Frica pregateste organismul de un atac iminent care de cele mai multe ori nu exista.
Frica ne ingradeste capacitatea de a experimenta viata in intregul ei.

Un bun prieten a mers la o conferinta tinuta de un parinte cu har acum cativa ani si intreband cineva care este cel mai mare pacat pe care il face omul pe pamant, raspunsul a fost: frica.

Monday, June 7, 2010

Celula-Pamant-Viata

Terra, este un organism cel putin la fel de viu ca mine si ca tine. "Traieste" in adevaratul sens al cuvantului facand schimb de energie,materie, informatie cu mediul inconjurator si mai ales raspunde la schimbarile de mediu.
Corpul omenesc are aproximativ 50 de miliarde de celule, de mai multe tipuri,alcatuind organe , tesuturi bla-bla.
Umanitatea numara azi aproximativ 7 miliarde de "celule" care isi fac de cap pe pamant; comparabil as spune(mai ales ca pe Terra mai sunt si alte "celule" in afara de noi")
Va propun o comparatie interesanta intre durata de viata a omului si a Pamantului: daca faci raportul dintre cat a trait civilizatia umana pe pamant(sa zicem aproximativ 10.000 ani) la varsta pamantului (sa zicem 5 miliarde ani; se zice ca o sa mai traiasca vreo inca 2 ) ne da un raport de 0,000002. buun.
Acum luand viata unui om, sa zicem 60 ani adica  vreo 500.000 de ore . Acum daca o inmultim cu raportul asta ne da aproximativ 1 ora.
Cam asta reprezinta intreaga civilizatie umana pentru viata pamantului - o ora.
Ma gandesc cum m-as simti eu cu o adevarata "infectie" care intr-o ora ar incerca sa imi acopere tot corpul si sa imi distruga toata pielea. hmmm ...
Prima idee - as turna multa apa ... poate trece  (hmm interesant , biblia zice ca Pamantul a facut deja asta cu noi la un moment dat ... s-a gasit taica Noe sa scape ) .
Poate un dezinfectant sau altceva ar fi nevoie :))  ... va continua

Saturday, February 6, 2010

A face profit

Ma gandesc in miez de noapte la profit.
Ma gandesc probabil si din cauza faptului ca am suficient profit cat sa nu simt nevoia stringenta de profit nou.
Ideea de a avea profit sau de a scoate profit aduce mult rau.
Profitul omoara calitatea naturala a omului de a se alatura "binelui".
Singurul motiv de comun acord acceptat pentru a face rau este profitul
Exemple:
1)Am o firma, tai lemne , omor copacii , omor animalele , omor raportul de oxigen,dar o fac. De ce? Scot profit.
2)Am o firma, produc deseuri , ma costa 1mil eur sa le reciclez, le arunc in Dunare. Motivul ?!Scot profit.
3)Pot sa il ajut pe Xulescu cu o chestie foarte importanta pe care numai eu o pot face. Sunt fericit ca il pot ajuta, dar totusi ii ingreunez viata,il aduc la sapa de lemn pentru ca ii cer o gramada de bani ca sa-l ajut. De ce ? Scot profit .
4)Sunt popa, propavaduiesc iubirea intre oameni si pacea . Totusi le aduc 100% neincredere oamenilor si omor iubirea pentru ca le cer bani ca sa-i cunun, ca sa-i botez. de ce ? Ca sa scot profit.

Tuesday, January 5, 2010

Judecata noastra cea de toata ziua


Iubim sa judecam.
Judecam oamenii, judecam lucrurile, judecam sentimentele, judecam orice.
Ne judecam parintii, fratii, prietenii si pe oricine pentru cele mai mici nimicuri.
Judecam tot, mai putin pe noi. In putinele tentative de a ne judeca singuri o facem pentru a ne disculpa si de fapt a invinui pe altcineva pentru greselile noastre.
Cine suntem noi sa ii judecam pe altii ?
O facem din pura mandrie - ne credem buricul pamantului, fiecare dintre noi!
Da, eu, "inteligentul", stiu tot in legatura cu orice. Acela greseste, aceea ar trebui sa faca asa, el nu stie cum e mai bine, stiu eu !

Ei bine, sta scris : " Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău "

Pace si multa iubire !

Sunday, June 1, 2008

Religie,biblie, biserica si ... relatiile intime

Cred in Dumnezeu. Nu pun pret pe religie, nu am citit toata biblia si nu incurajez relatiile intime ... in biserica.
Care-i legatura ? Pai sa incepem cu inceputul.
Religia tine de cultura si de civilizatia fiecarui popor, cel mai convins crestin daca s-a fi nascut in Iran ar fi fost, fara drept de apel ca si parintii si fratii lui un islamist fanatic.
Minciunile din Biblie, s-o spunem pe şleau, sunt strecurate acolo tocmai spre încercarea noastră. Oare e rostul nostru sa judecam biblia? Oare e important ca noi sa  credem ca pamantul are 10.000 de ani sau ca Iona a trait intr-un peste nu stiu cate zile? NU ! Important este mesajul lui Iisus care zice cam asa : cea mai importanta lege e iubirea. ATAT !

Pace si multa iubire .

edited:because of stupid nonsense written before

Saturday, May 31, 2008

Despre homosexualitate


De ce nu accepta romanii homosexualitatea ? R: Datorita lipsei de educatie, ignorantei sau prostiei .
Romania a pornit mai tarziu si mai greu pe calea democratiei, nu e vina noastra, dar trebuie sa ne schimbam.
Nu spun ca homosexualitatea e o stare de normalitate, dar deja observ cum cuvantul 'gay' capata valente total pe langa subiect si imi e foarte greu sa accept asta.(Ex: "Ieri am ajutat o batranica sa traverseze! WHAT ?! Wai cat esti de gay ! "). Cand cineva se uita la un CD si spune " Ce gay ! " O_o eu spun ca are o problema. Am un prieten ca este in stare sa se uite la un grapefruit si sa spuna "ce gay !" (probabil datorita culorii , i dunno)
Multi barbati au tot felul de fantezii cu doua femei, dar uita faptul ca si ele se incadreaza tot la 'gay' . Hmm parca suna mai dulce acum ?
Da, poate ca este o anomalie, dar o alta anomalie este sa scrii cu stanga, pentru ca asta inseamna ca emisferele cerebrale au functiile inversate, dar asta e, nu deranjezi pe nimeni, decat pe unele invatatoare retardate care obliga copii stangaci sa scrie cu dreapta. Istoria ne invata sa nu fim retardati : Socrates, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Tchaikovsky, Julius Caesar, Aristotel (ghici ce au in comun ? )
Deci pot spune sus si tare " Traiasca homosexualii !". Fac si ei o parada o data pe an si asta nu ma afecteaza/deranjeaza deloc ! Nu imi fac absolut nici un rau, asadar ii accept asa cum sunt !

Relatii intime



S3csul este un lucru care se intampla intre 2 persoane care se iubesc!
Sau intre 2 persoane care iubesc s3csul!

Un prieten egiptean ma intreaba: " De ce fetele din Romania, atunci cand le inviti la un film iti raspund cu -Am prieten- ?" . Mi s-a intamplat chiar mie: e foarte complicat sa iesi cu "o gagica" mai ales daca e frumusica si sa nu iti doresti , devii de-a dreptul suspect "Maai, dar de ce m-ai invitat tu de fapt la un suc ?" HUH ?! "Pentru ca imi era sete ?!? " .

Eu nu cred sa existe s3cs si atat. Trebuie sa existe ceva care sa te atraga la persoana respectiva, ceva din ea. S3csul este s3cs, dar nu ai face s3cs cu cineva care nu te atrage, si mai mult decat atat s3csul nu este pur fizic, este 90% emotional, adica, nu neaparat ca esti indragostit, dar atras. S3csul este o problema de incredere. Nu ajungi in pat cu cineva care nu iti inspira incredere, nu ai ajunge in pat cu cineva cu care nu ai putea avea o potentiala relatie(hmm.. de 1 zi !). Scuza tampita pe care lumea o ofera "putea fi ea sau oricare alta" pur si simplu nu sta in picioare.

Friday, May 30, 2008

Incepe cu gandul la final ?!




Acest titlu il gasesc destul de des impatimitii lecturilor ce au ca tema dezvoltarea personala: zic eu, o idee cel putin interesanta !
Ce inseamna de fapt "incepe cu gandul la final"?
Pentru a intelege trebuie sa incerci urmatorul exercitiu : Observa-te - cu ochii mintii- in drum spre inmormantarea unei persoane apropiate. Intrand in capela, observa florile,asculata acordurile de orga, priveste fetele prietenilor si ale familiei in timp ce inaintezi. Simte durerea tuturor fata de pierderea pe care ati suferit-o si totodata bucuria de a fi impartasit o viata cu cel plecat.
Ajuns in dreptul sicriului uita-te inauntru si . . . stai fata in fata cu tine ! Este chiar inmormantarea ta de peste 2 ani!
Acum te poti reculege o clipa. Ce ti-ar placea sa spuna vorbitorii despre viata ta ? Cum te vei recunoaste in cuvantul lor ca fiu,tata, prieten, colaborator ? Ce fel de caracter ti-ar placea sa fi vazut ei in tine ? Ce contributii, ce realizari doresti sa-si aminteasca ? Care e schimbarea pe care ai produs-o in viata lor ?
Daca reflectezi la ce ti-ai fi dorit sa auzi despre tine in scenariul inmormantarii, vei afla definitia ta asupra succesului.Iar daca raspunzi sincer la aceste intrebari si urmaresti raspunsurile, viata ta va fi mult mai simpla in acesti doi ani!

Thursday, May 29, 2008

Iubim manelele ?


Ceea ce cred eu este ca genul de muzica numit manele a pornit excelent in mult iubita noastra tara fiind ceva popular, romanesc "ceva care iti ajunge la suflet".
Imi amintesc acum 8,9 chiar 10 ani cand ascultam cu placere Elegance , L.A sau chiar Costi Ionita .
Din pacate fratii nostrii tigani s-au simtit FOARTE atrasi de acest gen de muzica , l-au imbratisat cu drag , iar acum pot spune aproape sigur ca manelele sunt de fapt muzica tiganeasca, cantata de tigani pentru tigani. Acest lucru nu ar presupune o mare problema daca fratii nostri tigani nu ar fi inclus cultura lor vasta in aceasta muzica. In momentul de fata e greu sa gasesti un "cantator" de manele care sa nu fie agramat. Sincer cred ca toata lumea ar fi foarte multumita daca versurile ar fi in tiganeasca ! (ghici de ce?)
Deja orice om cu IQ supraunitar se simte oripilat de nivelul de "cultura" pe care il emana tot ceea ce inseamna manele, de la versuri pana la cantareti si extrapoland chiar pana la ascultatori.
Pana la urma fiecare asculta ce vrea cand e singur. Cand sunt si altii prin preajma insa sa nu se mire daca e considerat "tigan" pentru ca asculta manele.
Pace si multa iubire.