Friday, May 30, 2008

Incepe cu gandul la final ?!




Acest titlu il gasesc destul de des impatimitii lecturilor ce au ca tema dezvoltarea personala: zic eu, o idee cel putin interesanta !
Ce inseamna de fapt "incepe cu gandul la final"?
Pentru a intelege trebuie sa incerci urmatorul exercitiu : Observa-te - cu ochii mintii- in drum spre inmormantarea unei persoane apropiate. Intrand in capela, observa florile,asculata acordurile de orga, priveste fetele prietenilor si ale familiei in timp ce inaintezi. Simte durerea tuturor fata de pierderea pe care ati suferit-o si totodata bucuria de a fi impartasit o viata cu cel plecat.
Ajuns in dreptul sicriului uita-te inauntru si . . . stai fata in fata cu tine ! Este chiar inmormantarea ta de peste 2 ani!
Acum te poti reculege o clipa. Ce ti-ar placea sa spuna vorbitorii despre viata ta ? Cum te vei recunoaste in cuvantul lor ca fiu,tata, prieten, colaborator ? Ce fel de caracter ti-ar placea sa fi vazut ei in tine ? Ce contributii, ce realizari doresti sa-si aminteasca ? Care e schimbarea pe care ai produs-o in viata lor ?
Daca reflectezi la ce ti-ai fi dorit sa auzi despre tine in scenariul inmormantarii, vei afla definitia ta asupra succesului.Iar daca raspunzi sincer la aceste intrebari si urmaresti raspunsurile, viata ta va fi mult mai simpla in acesti doi ani!

0 comments :