Thursday, May 29, 2008

Iubim manelele ?


Ceea ce cred eu este ca genul de muzica numit manele a pornit excelent in mult iubita noastra tara fiind ceva popular, romanesc "ceva care iti ajunge la suflet".
Imi amintesc acum 8,9 chiar 10 ani cand ascultam cu placere Elegance , L.A sau chiar Costi Ionita .
Din pacate fratii nostrii tigani s-au simtit FOARTE atrasi de acest gen de muzica , l-au imbratisat cu drag , iar acum pot spune aproape sigur ca manelele sunt de fapt muzica tiganeasca, cantata de tigani pentru tigani. Acest lucru nu ar presupune o mare problema daca fratii nostri tigani nu ar fi inclus cultura lor vasta in aceasta muzica. In momentul de fata e greu sa gasesti un "cantator" de manele care sa nu fie agramat. Sincer cred ca toata lumea ar fi foarte multumita daca versurile ar fi in tiganeasca ! (ghici de ce?)
Deja orice om cu IQ supraunitar se simte oripilat de nivelul de "cultura" pe care il emana tot ceea ce inseamna manele, de la versuri pana la cantareti si extrapoland chiar pana la ascultatori.
Pana la urma fiecare asculta ce vrea cand e singur. Cand sunt si altii prin preajma insa sa nu se mire daca e considerat "tigan" pentru ca asculta manele.
Pace si multa iubire.

3 comments :

  1. Anonymous said...

    Ma subscriu intru totul continutului acestui articol si ma bucur ca incepe blogosfera sa tipe. O sa scriu si eu un articol despre acesta "sub-cultura non-sociala."

  2. Anonymous said...

    Nu cred ca as fi putut scrie mai bine. Felicitari pentru articol!

  3. † Calatorintimp † said...

    "Gusturile nu se discuta" spune o zicala,eu o sa completez..."gusturile se educa"...ce poti cere unei grupari de indivizi unde notiunea de cunoastere si emancipare se confunda doar cu gandul de a cersi prin marile metropole si a construi palate cu turnulete zigurate ? ce preferinte muzicale poate avea niste 'vizitatori' ce isi faceau treaba mare pe treptele Operei Vieneze ?...la ei ...banii,dusmanii,nevasta mea,masina mea,sunt cel mai tare,parai....sunt cuvinte uzuale pe buzele tuturor...ce muzica poate emana un individ ce isi arunca punga de gunoi de la fereastra camerei unde locuieste ?... la final propun o recomandare....Daca tot au toate drepturile din lume (dreptul de a nu ma lasa noaptea sa dorm ,ascultand manele cu volumul la maxim,subventii la caldura,plata de catre primarii a energiei ,ajutoare cat incape etc.)doar pentru ca sunt o masa de votanti....dragii mei conducatori....educati acest grup de oameni...puneti la munca acest popor creator de manele,nu-i faceti ambasadori culturali pe strazile Europei...